YUAN QIGONG en TAI CHI werken allebei op de flexibiliteit en veerkracht van lichaam en geest. Ze leren je op een natuurlijke manier bewegen, zowel alleen als in contact met anderen. 

Yuan Qigong oefeningen doe je alleen, in je eigen tempo en met respect voor je eigen grenzen. Er is een balans in bewegen en je aandacht naar binnen halen. Je leert op die manier de hoeveelheid Qi te vergroten. Het helpt je bewust te worden van je stressniveau en, als je wilt, die naar beneden bij te stellen. 

Tai Chi is een krijgskunst. Met partneroefeningen (Push Hands) en toepassingen van de technieken leggen we spelenderwijs de basis voor zelfverdediging. Bij de Tai Chi training beginnen we de les met Chi Kung om vervolgens de bewegingen in de Tai Chi vormen aan te leren: de 24-vorm en, voor wie wil, later ook de 108-vorm.

Voor meer informatie betreffende de inhoud van de lessen vragen we je de website van de docent te bezoeken.

Nota bene: hieronder staan de lestijden die weer gaan gelden zodra de lessen in de studio kunnen plaatsvinden. De actuele lestijden van de LIVE Online lessen staan in het lesrooster op de homepage.

Ina van Smaalen
Yuan Qigong voor reumapatiënten
door Ina van Smaalen

DINSDAG

16.00 – 17.00 Yuan Qigong voor reumapatiënten
Georganiseerd in samenwerking met de Reumapatiëntenvereniging Zutphen e.o.
Inlichtingen en opgave:
Jitske Loutenbach, tel. 0313-65 25 93
Betaling via de vereniging.


Tai Chi door Sebastiaan van Zaanen
sebastiaan@mindyourmove.nl, 06-41219805

ZONDAG

09.45 – 11.15 Tai Chi